9.03.2011 г., 9:54 ч.

Релсов път до винарната 

  Поезия
662 0 11

 

========

 

Цяла вечер раждам безсмислици,

в главата ми е пияно-бушуващо.

Правя се, уж, на добрата орисница,

но ти ме слушаш все по-нечуващо.

 

А аз бързам - към твойто завръщане

през дупките на димните кръгове.

Гоня времето - пясъчно го обръщам.

Май към теб преждевременно тръгнах.

 

Гадая по звездите, греещи утре,

нашето вчерашно сбъдване.

Но продължавам траверси да тътря

и, сглобявайки път, да се влюбвам.

 

Грешно средих релсите. Шахматно.

Само денем да се следва зиг-зага.

Няма нощни влакове към необятното.

Две ръце казват "сбогом". И бягат.

 

А аз ще последвам вагончето слаломно

до винарната, дето лекува заблуди.

И на връщане, щастлива и духом, и тялом,

за мен ще си казват "Не пияна, а - луда!"

 

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??