31.10.2019 г., 7:38 ч.

Решение 

  Поезия » Гражданска
248 1 2

Решение

 

 

Ни ще съм последен, нито първи!

Живота си разумно изживях.

Не бях богат, ала не бях и беден.

С приятели във нощите гулях,

 

страстно любех, и любов раздавах

дори на непознатите жени.

Обичах, търсех, вземах, но и давах

и за това сега не ме боли!

 

Омръзна ми от клюки и комплоти!

От злоба, от ненавист и лъжи!

За туй ли Господ дал ни е живота

да го живеем в спор и крамоли?

 

Уморих се.Сили нямам вече

за да продължавам все така!

Да живее всеки е обречен,

както е обречен на смъртта!

 

Сам реших да търся тишината.

Тъмнината ще ме приюти.

Щом веднъж прегърне ме земята

и душата ще се укроти!

 

30.10.2019 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??