23.01.2022 г., 12:33 ч.  

Рестрарт 

  Поезия » Свободен стих
258 1 3

Написах наръчник за грешки, 

всяка по два пъти поне

повторена неволно, по детски. 

Натежала над мойте рамене. 

 

И колко лъжички вина 

всяка от тях е създала?

До болка била е товар

и приятел и среднощна хала. 

 

И винаги пътища грешни

пред мен ще ме зоват.

И винаги тях ще избирам.

Примирих се вече с това.

 

Но себе си силен ще правя

след всяка среща с калта.

Ще напиша аз своята книга

за грешната правота! 

© ДИВИЯТ КОН Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, дами. Сърдечно!
  • Малко са тези, които могат да си позволят такава съвест, прямота и смелост. Поздрави за предизвикателното стихотворение!
  • С възхищение за годините ви! Поздравления
Предложения
: ??:??