16.12.2008 г., 13:06 ч.

Ревизия? 

  Поезия
443 0 3
 

Ревизия?

 

Живеем, надявайки се.

Надеждочовек.

Надежда под вежди,

не вижда хоризонт.

Далечното е тъмно.

Да бъде светлина!

Щрак - пак надежда

жажда събужда

за още живот.

Продавачо от детството,

по колко я давате?

Безплатно,

промоция,

на лизинг

до лична криза.

Нататък търсете

друг дистрибутор.

Внимавайте с хората,

все пак търговия е,

сами разбирате.

Говорете си, продавачо,

не ми пречите,

но доколкото знам,

някои неща не се купуват.

Само с много пари -

ще добавите,

добре, но не забравяйте -

Здравето.

Отдавна е вече забравено,

за какво въобще спорим,

за вярата,

или пак да се върнем на надеждата,

или и двете...?

Добре помислете,

преценете според възможностите

и изберете оптималния вариант.

Но аз нищо не искам да купя!?

Това е излишен разговор,

по-добре се прибирайте,

така или иначе,

пак ще наминете.

А ако ли пък не,

здраве да е.

А нали знаете, че здравето

отдавна е забравено,

така че,

при всички случаи,

за пореден път ще научите,

че противоречите

само заради противоречието.

Това ви прави и по-добър ученик,

ако сте случили на учител.

Довиждане.

Затворено.

Ревизия.

 

17.12.2008

© Братан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??