9.04.2007 г., 19:45 ч.

Ревност. 

  Поезия
591 0 4
Ти знаеш ли какво е
бурята неукротима?
Ти знаеш ли какво е
болка? Вечна зима?

Ти можеш ли да чувстваш
как давиш се във ярост
и как в ума ти блъскат
омразата и ревност?

И знаеш ли какво е
в мрака да се чудиш
какво си ти за него:
човекът или другата?

Ти знаеш ли какво е
със страх да се събудиш,
да казваш - "Сън било е",
надеждата да търсиш?

Защо с очи говориш,
а устните мълчат?
От близо щом погледна,
защо сълзи личат?!

Когато с мен се любиш
и аз със теб изгарям,
какво е във ума ти?!
Лъжата или вярата?

© Шопландия Софийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??