27.04.2008 г., 17:25 ч.

Ревност 

  Поезия
623 0 3
 

Умът ти е убежище за свирепи, диви зверове,

а сърцето - топла къщичка на чучулиги.

Отношението ти неведнъж прекрачва на границите множеството прагове,

а упреците "справедливи"  превръщаш в часове за мен непоносими. . .

Безмилостно, уверен в  речта си, убиваш любовта ми.

Ще настъпи и моментът да отлитна, затова не ме заключвай в мъжкото си царство.

Да, и аз имам какво да кажа... но мълчанието приглушава болката ми.

Непокорна съм, дива и понякога непредвидима.

Не очаквай мигновена промяна в делата на малко дете . . .

Търпението ми скорострелно бяга. Не ме принуждавай да съм жестока и непоколебима.

Излекувай се от ревността. Не допускай да изгният на обичта ни плодовете.

Че бурни реки се вливат в съзнанието ми. Ратреперват дори и гласа.

Не на чувство на вина е признак мълчанието ми,

а на страха - да не те нараня...

 

 

© Веселина Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво, мила.Но...ревността, тя е като пиянството.Тя е за цял живот, знам го от малкия си опит Помисли относно това.
  • От ревността няма как да се излекува човек...за съжаление.
    Хареса ми!поздрав!
  • Хубаво поетично послание...
    с обич, Веселина.
    Светли дни ти пожелавам!
Предложения
: ??:??