25.06.2008 г., 9:19 ч.

Резбован дъб 

  Поезия » Пейзажна
657 0 1

РЕЗБОВАН ДЪБ

 

Под ударите на длето
на майстора-съдба,
къс жилаво дърво
превръща се в култура
с ефирната резба.

От горд планински дъб,
отсечен в пропастта,
със възлест, стегнат ръб,
тъй кичест в младостта
бе туй парче дърво.

А майстора-съдба
със чукче и длето
неравната снага
оформя във пано
в усойна долина
за църквата - амвон.

...

Рой дъбови листя
се нижат, а сред тях
птици горски, зверове
поставят крак пред
крак, преплетена лоза
и гроздове, на врак...

Амвонът ни зове
за помисли в сумрак
всред китни лесове,
всред буйния сокак.

© Атеист Грешников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно си го предал!Много ми хареса!Приеми поздрав и от мен!
Предложения
: ??:??