Jun 25, 2008, 9:19 AM

Резбован дъб 

  Poetry » Landscape
662 0 1

РЕЗБОВАН ДЪБ

 

Под ударите на длето
на майстора-съдба,
къс жилаво дърво
превръща се в култура
с ефирната резба.

От горд планински дъб,
отсечен в пропастта,
със възлест, стегнат ръб,
тъй кичест в младостта
бе туй парче дърво.

А майстора-съдба
със чукче и длето
неравната снага
оформя във пано
в усойна долина
за църквата - амвон.

...

Рой дъбови листя
се нижат, а сред тях
птици горски, зверове
поставят крак пред
крак, преплетена лоза
и гроздове, на врак...

Амвонът ни зове
за помисли в сумрак
всред китни лесове,
всред буйния сокак.

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасно си го предал!Много ми хареса!Приеми поздрав и от мен!
Random works
: ??:??