Съдбата
- риж котарак,
с меки лапи
- надежда,
край нас обикаля.
А ние все
нещо подреждаме...
минутите непогалени
до кукувичата прежда
на спомена.
Щастливи сме,
щом се хванем
за нишката
и я завържем
за крилата на врана.
Да ни издигне нагоре...
/нищо,че тя
самата е хваната.../
Все пак там живее небе
а,от високото
всичко се вижда,
/дали сме до птица
или не.../
само по-далече
от рижото.
Когато,нещо
е невидимо,
може би,
то просто се крие
в сумрак.
Боже,
дай очи на враната
да не се среща
със котарак...
© Маргарита Василева Всички права запазени
дай очи на враната
да не се среща
със котарак...
Учуди ме.. тази асоциация с рижавия коварен и подмолен котарак !! Пожелавам ти да не го срещаш никога !! Вранката не заслужава това!!