21.07.2022 г., 9:50 ч.

Рим, Париж 

  Поезия
475 0 3

Ех, ти, роден край!

Кой те тебе знай?

Друго си е Рим, Париж...

Имат някакъв престиж.

 

Роден съм в село неизвестно.

Там не се живее лесно.

За тия двата – Рим, Париж,

какво да кажа – иди виж!

 

На село патките сме пасли,

с вино и ракия расли.

А пък в тея – Рим, Париж,

всичко хваща си дикиш.

 

В село бачкаме си яко.

Кярът ни е сал от мляко.

Обаче, там, във Рим, Париж,

става си алъш-вериш.

 

У село никой не ти дава

нямаш ли си вкъщи крава.

А в градовете Рим, Париж,

да вземеш можеш и бакшиш.

 

Понеже ми е много скъпо,

макар и да изглежда тъпо,

не сменям село с Рим, Париж,

защото дърт съм аз пергиш!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Георги имете невероятно чувство за хумор.
    Прочетох няколко ваши неща.
    Поздравявам ви.
  • Що ти е пък Рим, Париж
    Наше село е сладкиш,
    там живееш, кат дервиш.
  • Кво е Рим и кво Париж -
    дюс дрънкулки на каиш
Предложения
: ??:??