19.06.2018 г., 14:18 ч.

Рисунките в небето 

  Поезия » Пейзажна
223 0 0

РИСУНКИТЕ В НЕБЕТО

 

 Аз винаги, когато се загледам във небето!

и видя облачния шарж,

картините небесни вземам със сърцето,

отдавнашно, по навик стар!

 

Рисунките създадени в небето цяло

преправещи се всеки миг,

и Слънцето във небосвода  горе спряло

са  най-художника велик!

 

И тъй възбуден гледайки  така небето,

опивам се от синева!

А просне ли се и дъгата в ширинето,

капак на всичко е това!

 

И тъй припряно се завръщам в мойто детство,

и радвайки се съм щастлив!

И вярвайте ми, казвам,  искрено и честно,

света край нас е най-красив!

 

 20.06.2012 Драгойново

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??