20.07.2024 г., 12:13 ч.

Рисува ми се дъжд 

  Поезия » Любовна
139 2 6

Рисува ми се дъжд, стрехата споделена,

разхвърляни на пода дрехи…

признание как ни болеше разделени

и как са топли пак ръцете ти и меки…

Рисува ми се тъмен натюрморт –

две чаши недопити и часовник,

и обеци върху пианото, и тих акорд,

и няколко сълзи виновни…

Рисува ми се как се връщаш ти

от скитане във гневните пространства,

рисуват ми се моите вини,

а помежду им незначителни познанства…

Рисува ми се дъжд и листопад

и някакво начало ново…

След огненото слънце вее хлад…

Рисува ми се и ми се говори…

© Магдалена Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??