17.12.2015 г., 18:44 ч.

Рисувам те 

  Поезия » Любовна
845 2 10

Не те следя, разглеждам те с очи 
Приплъзвам ги по профила на твойте устни
Запомням ги. Маняшко, нали?!
Но искам да те начертая със затворени очи

 

Не те следя, чета те като книга
с корица семпла но такава, стилна
Която те привлича и гориш
страниците нейни да разлистиш.

 

Не те следя, напротив, изучавам
Как се движиш, дишаш и гориш. 
Как кафето си отпиваш. Как разказваш.
Как мечтите си събираш, после разпиляваш.

 

Не те следя, копирам те в(ъв) мен
Върху кристален лист коприна.
Рисувам с четка, без ръце
с бои от тръпки, нюанси от платина.

© ДИВИЯТ КОН Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??