12.09.2023 г., 12:42 ч.

Риза за Братя 

  Поезия
97 3 3

РИЗА ЗА БРАТЯ

 

... дали защото нося бяла риза – и кътам две в дълбокия ми скрин,

със поглед вехтошарят ме прониза край нашия квартален магазин,

ще ми дадеш ли ризата назаем? – попита ме – нерад, недраг, немил,

и сетне каза: – Брат, със теб се знаем, ще ти я върна идния април! –

и ризата ми сам-сама се свлече, направо ми се смъкна от гърба,

 

дори му пъхнах своето елече на тръгване – в дълбоката торба,

и – да не ми е името Валерий! – със вехтошаря нямам страхове,

ще го почерпя, като ме намери, и аз ще пийна с него бира-две,

и нека сняг да пада от корниза, подаръче едно грижливо скрих! –

за всекиго съм скътал бяла риза в ей тоя малък вехтошарски стих.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??