3.07.2008 г., 15:20 ч.

Робиня на съдбата 

  Поезия
439 0 0

Робиня на съдбата

 

 

В клетка затвори душата ми
и с окови здраво я върза.
С меч преряза краката ми
и молех за смъртта бърза.

Свободата ми отнемаш бавно,
морално ме ограничаваш.
Защо постъпваш толкова гадно
и сърцето ми опустошаваш?

Нима това аз заслужих
с цялото си покорство?
А в замяна получих
срещу мен само упорство.

А близка ми беше нявга
далеч в миналото време.
Преди тази цялата гавра
и преди да нося това бреме.

 

 

© Стефка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??