22.03.2023 г., 19:30 ч.

Робът 

  Поезия » Друга
559 0 0

Той на добитък прилича,

доброволно глава накланя,

парàта само го привлича,

познахте ли го - бай Ганя!

 

Честта отличава човека от скота,

затова в света има малко хора,

за да не си загуби от глад живота -

готов е на всичко, дори на позора!

 

Днес ние в злото живеем,

робът гледа само храната

и как сред вълци да оцелее,

за целта - продава си душата!

 

 

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??