9.08.2012 г., 11:17 ч.

Роден край 

  Поезия » Гражданска
1155 0 1

Роден край

Тук, под топлите лъчи,
сред хълмовете приютен е този край.
Тук текат блажени дни,
тук открих аз своя земен рай.

Потоци от сребро
и изумрудени листа,
земя от злато
и смарагдови поля.

Роден край, съкровище свещено,
на теб принадлежи сърцето ми.
Ти съхраняваш за мене всичко скъпоценно,
ти стопляш и оцветяваш дните ми.

Твоят небосвод за мен е купол,
твоята красота е мой олтар.
Мой храм, ти си закътал
моето сърце и моята жар.

Винаги ще си в мечтите ми,
вечно аз за тебе ще копнея,
защото тук тупти сърцето ми
и само тук аз истински живея.

Троян             12.04.2009г.

© Цветелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??