27.01.2011 г., 0:53 ч.

Роден край 

  Поезия » Любовна
1400 0 1

Красиви детски спомени в мен живеят,

за къща родна, сгушена до три тополи,

за тучни ливади - там щурчета пеят

и поля безкрайни със жита наболи.

 

Безгрижно детство, все към тебе се връщам,

онези мигове не ще забравя, знам,

те като лято след пролет се завръщат

и всеки път наново заживявам там.

 

Когато първа глътка въздух съм поел

и топъл слънчев лъч погалил ме нежно,

аз знам, че най-ценното от тебе  съм взел,

мой роден край, в мен ще те кътам вечно.

 

                                Златко Станоев

© Златко Станоев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Далеч от Родината, черпиш сили от детството и песните.
    Скрих този стих в сърцето си.
    http://www.youtube.com/watch?v=wJAAK8Xzk78
Предложения
: ??:??