РОДИНА
Твоите полета са градина,
събрала труд на цял един народ.
Жътварска песен в жегите изпята,
към бъдещето търси брод.
Към бъдещия ден с надежда,
море от пот народът ни остави.
Магията на българската воля
от тежък делник - празник прави!
Балканът не дели ни, а събира,
морето мие нашите души.
Незнайни войни костите си скриха
по стръмни урви, канари.
Ти стана символ на богатство,
Родино, силна и добра...
На чуждите дори протягаш
ти топла, майчина ръка!
© Иван Иванов Всички права запазени