Е, к'ва е тая страна,
К'ва е тая Родина.
Все по-мизерна е всяка година.
Отиваш към Морската и...
„Дай, кака с'тинка!”
Пешеходна минаваш и някой ти свирка:
„Де блееш, бе заплес!?”
И едва не те мачка.
Пенсионите плача,
че за тях не достига.
Само стинки има дават
и се нагло подсмихват!
А горите морят се
все едно са гадина.
А герои все има.
Тая мила Родина,
все май мисля замина!
© Станислава Димитрова Всички права запазени