21.07.2011 г., 20:17 ч.

Родино! 

  Поезия » Гражданска
739 1 0

Българийо - ти, пълна с герои,

къде са днес чадата твои?

По чужбина те бързат да отидат -

че в теб бъдеще не виждат!


Те те хулеха, Родино, на какво ли заприлича -

посиняла си от бича!

Държиш се с последни сили, а те като вълците завили -

разкъсват ти плътта!


Но, Родино, какво с тебе стана?

Остана жалка, неразбрана!

Отидоха децата ти от теб,

останаха шепа, колкото за лек!


Ти любов си, семейство си, приятели!

Но си пълна с предатели,

дето използват те, Родино, за други цели!

А всъщност някои си тръгват,

истината невидели!


 

 

© Фатиме Тибер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??