25.12.2015 г., 16:39 ч.

Родителски наставления 

  Поезия » Хумористична
337 1 1

Родителски наставления

 

Искаш, сине лекомислени,

да се жениш тъй прибързано!

Таз мома с от теб измислени

качества добре те вързала!

 

Без таланти и амбиции,

със родители посредствени,

от семейство без традиции —

изборът ти, сине, бедствен е!

 

Да бе питал нас — препатили —

ти с жена от сой щастлив би бил,

с положение, с приятели

най-изискани. Не с тоз бодил!

 

Партиите подходящите

грабнаха ги обиграните.

Ти не мож си върэа гащите,

пръв си сред лапнишараните.

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пазете, майки,синовете си!
    Лъвици бродят с алчни погледи
    и към когото да посегнат-
    тежко му и горко.Оглозган е...
Предложения
: ??:??