19.05.2015 г., 19:52 ч.

Роднинство и подбор 

  Поезия » Философска
267 0 0

РОДНИНСТВО И ПОДБОР

 

Синът на този и внукът на онзи,

във службите се плетат имена.

Печелят се роднинските залози.

И никнат все роднински семена...

 

Щом някой нейде гадно се намести,

забива за рода си знамена,

не може чужд от там са го измести,

той пази бонуса си за рода!

 

Така света върви от „оно” време,

(Разбира се това не е от днес!)

и всеки туй за норма го приеме

а не, че пази своя интерес!

 

В окопа   някой с пушка щом залегне,

остава там до своя собствен край!

О, кой от хубавото ще побегне

и ще отстъпи своя земен рай?!

 

А от това държавата ни страда,

тук вече няма истински подбор!

Кадърния от „връзката” отпада

за сметка на един роднински чвор!

  17.01.2015г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??