9.03.2016 г., 15:45 ч.

Роднинство и подбор 

  Поезия » Гражданска
201 0 0

Роднинство и подбор

 

Синът на този, внучката на онзи...

Едни с същи, все познати имена!

Вървят напред с роднинските обози

и все посаждат свойте семена.

 

Щом някой дядо от Родата се намести,

забива за Родата знамена,

не дава чужд човек да го измести

огражда си "Имота" със стена!

 

Така света върви от" оно време".

Разбира се това не е от днес!

И глупавия свят, това приеме,

а то е само в нечий интерес!

 

И окопанта с пушката залегне,

и пази своето до сетен край.

О, кой от хубавото ще побегне,

щом може да запази своя Рай!

 

А от това човечеството страда!

Не се постига никакъв подбор!

Кадърния за службата отпада,

а мястото заема дядов "чвор"!

17.01.2015г. София

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??