16.02.2011 г., 11:10 ч.

Рожден ден 

  Поезия » Гражданска
1291 4 6

Честит да бъде твоят ден рожден

и нека Господ над деня ти бди!

Животът ти да бъде окрилен,

успешни да са земните ти дни!

 

Празнувай бурно  - с вино и тълпи,

сред смях и глъч, и песни на свирачи…

Във този час една жена не спи

и чака някой прага да прекрачи…

 

Без думи да докосне в мрака

от времето съсухрената длан.

Край масата да седне. Тя го чака.

И прошка да поиска. Ей така!

 

В дълбоките очи сълзи са скрити,

на устните – замръзнали слова.

Във своя син тя себе си прочита,

във  него вижда своята  съдба…

 

Годините ще минат  неусетно.

Трева ще скрие пътя към дома.

Очите топли във звезди ще светят

и  в спомена за нейните  дела…

 

Затуй сега, със чаша във ръка,

наздравица вдигни! За нейно здраве!

Да бъде жива!   Да е все така –

и силна, и тревожна, и корава…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??