25.12.2015 г., 16:44 ч.

Рождество 

  Поезия » Гражданска
632 1 2

Нека празнично грейнат усмивките…
Във дома си да седне родата.
Да завием късметите в питата
и свещици да грейнат елхата.

 

Нека звъннат пенливи наздравици
край трапеза с мерак натъкмена –
да запукат по бъдника пламъци,
и кравай във пещта да се метне…

 

Със чевръсти ръце домакинята,
постни гозби нечет да сервира…
Да налива стопанина виното,
на мегдана кавал да засвири…

 

Нека песен игрива с момински глас
захортува във Светлата вечер,
а момците затропат на пояс танц
и пристигне шейна отдалече…

 

Нека детската радост да заблести
и Любов да засеем в сърцата.
Идва Коледа… Бог се роди! -
Чудеса да дари на земята.

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??