Снежно, светло и красиво,
Бог се ражда и се сливам
с тази коледна надежда,
и към яслата поглеждам,
малкият Исус просветва,
и с любов новозаветна
грее светлина сред мрака,
и душите наши чака.
Свети, грее Рождеството,
става друго естеството
и тела сме снежно леки,
и души – добри и меки.
© Милена Френкева Всички права запазени