9.12.2011 г., 17:44 ч.

Рождество Христово 

  Поезия » Философска
705 0 0

В тишината на сърцето

чувам Неговия глас:

"С вас съм и съм там, където

в дълбините на сърцето

ярко свети Моята звезда."

 

С вас съм и съм там, където

в пещерата на сърцето

някой беден и презрян

като дар небесен

в себе си ме приюти.

 

С вас съм!

Приемете Мен - Детето -

и от семето ще видиш как расте,

как отива към небето

стълб отрупан с плодове.

 

А сега е зима...

Разпали във своята камина

вярата във Чудното дете!

Божи Син роди се и спаси ни,

да е топло, да е светло

във човешкото сърце!

 

© Гизи Пиринска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??