В тишината на сърцето
чувам Неговия глас:
"С вас съм и съм там, където
в дълбините на сърцето
ярко свети Моята звезда."
С вас съм и съм там, където
в пещерата на сърцето
някой беден и презрян
като дар небесен
в себе си ме приюти.
С вас съм!
Приемете Мен - Детето -
и от семето ще видиш как расте,
как отива към небето
стълб отрупан с плодове.
А сега е зима...
Разпали във своята камина
вярата във Чудното дете!
Божи Син роди се и спаси ни,
да е топло, да е светло
във човешкото сърце!
© Гизи Пиринска All rights reserved.