30.01.2020 г., 11:03 ч.  

Роко 

  Поезия
872 0 1

Най-скъпият подарък имам на света.

Истинско куче - приятел за игра.

Казва се Роко – порода вълчак.

До него изглеждам същински юнак.

 

Негов дресьор съм заставам отпред.

Моите команди изпълнява поред.

Но днес вкъщи с мама ще стоя.

Настинал съм. И… заваля.

 

Роко подвил опашка тъжно скимти.

Като вярна стража до вратата се сви.

Дали се страхува когато вали?

Все още е бебе и прави  бели.

 

Събори любимата саксия на мама.

Възглавниците разпокъса на дивана.

В джипа на татко - изръфа колана.

От лехата със зеленчуци нищо не остана.

 

Купата с храна обърна с лапа,

на котката - опашката захапа.

На батута мрежата скъса.

Обувките ми скри. Още ги търся.

 

- Роко, с тебе пак ще играя.

Научи правилата, както аз ги зная!

Гледаш ме виновно – дай да те погаля.

Роко завъртя опашка и радостно излая.

 

 

Миглена Хаджипенчева

© Миглена Хаджипенчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моят домашен любимец »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??