28.04.2009 г., 13:17 ч.

Рондо в чаша за дъжд 

  Поезия » Друга
524 0 4

капризна съм

като кашмирен шал на лявото ти рамо

все бутам възглавницата

зад леглото

забравям почерка на вятъра

виолончелото до входната врата

почистения грим

валя на части сутрин

особено в сряда

съм кралицата на палачинките

с безумновисокитокчета

в цвят Сен Санс

разлято по стъклата

не съм в себе си

три нощи

после връзвам изреченията

с химикалка за сънища

- има ли някой там -

спазвам пропорциите

за пържени яйца татарата

ходя по звуците боса

събирам очи и мъгла

нямам нито един син молив

а само секунди

отброени от листенца на рози

и една порцеланова чаша за дъжд

капризна съм

като кашмирен сън на лявото ти рамо

няма как да се събудиш

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??