Цъфти ми, розо,
разцъфтявай и любов
предначертавай!...
Цъфти ми, розо,
разцъфтявай и любов
благовестявай!...
Цъфти ми, розо,
разцъфтявай и любов
в сърца въздавай!...
Цъфти ми, розо,
разцъфтявай и любов
преумножавай!...
........................................
И отдалече
розата докосва с лъх...
И омагьосва!...
И отдалече
розата съгрява с лъх...
И запленява!...
И отдалече
розата разравя с лъх...
И размечтава!...
И отдалече
розата влетява с лъх...
И благославя!...
© Стоян Минев Всички права запазени