Aug 29, 2024, 3:13 PM

Розо! 

  Poetry
72 0 0

Цъфти ми, розо,

разцъфтявай и любов

предначертавай!...

 

Цъфти ми, розо,

разцъфтявай и любов

благовестявай!...

 

Цъфти ми, розо,

разцъфтявай и любов

в сърца въздавай!...

 

Цъфти ми, розо,

разцъфтявай и любов

преумножавай!...

 

........................................

 

И отдалече

розата докосва с лъх...

И омагьосва!...

 

И отдалече

розата съгрява с лъх...

И запленява!...

 

И отдалече

розата разравя с лъх...

И размечтава!...

 

И отдалече

розата влетява с лъх...

И благославя!...

© Стоян Минев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??