14.01.2021 г., 5:42 ч.  

Розов шал на бели рози 

  Поезия » Оди и поеми
309 0 9

 

Сънувах те във бяло

Сънувах те в мъгла

Във черешови цъфнали градини…

Сънувах се сама...

С коси от бяло злато бях...

Cъс рокля от свила,..

А на гърдите носех

ухайна бяла роза с капчици роса…

И..Ти се появи..

Oтнякъде изплува...

Във нежен цвят, черешов бе обсипан

И тичах подир теб в мъглата...

Боса... във росата тичах…

Във утрешни ухания обгърната,

разгръщах с цвят отрупаните клони,

и се опитвах да те стигна в белотата,...

да те докосна...да те хвана за ръката...

Усмивката ти топла пак, поне за миг да зърна!

В ръцете ти да се стопя…

и в птица бяла да се върна…

Да ти изпея най-красивата си песен

и с нея, да те задържа във моят сън чудесен…

Но слънцето почти изгря...

Във твоите обятия гонитбата ни спря...

Обърнах се и ти ме грабна!

Във млечно розов шал на бели рози ме загърна..

Целуна ме... тъй дълго... сладко...страстно..!

Разтопи ме!...

Погледна ме... тъй, сякаш съм Богиня... и изчезна!...

Събудих се...

Със рокля… мокра от росата…

Загърната във млечно розов шал на бели рози…

 

Valentina N.V. ( Valentina Mitova) ©

09/09/2018

© Valentina Mitova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??