7.07.2023 г., 11:31 ч.

Розово стихотворение 

  Поезия » За деца
383 3 7

 

Оранжавата песничка по радиото чух

и веднага розови обувчици обух.

Розово небето днеска ще е тук!

Розов ще си купя захарен памук!

 

С розовата рокля ще вървя напред.

С Пепа ще запеем весело в дует.

Пепа е щастливо розово прасе.

Аз пък съм игриво мамино хлапе.

 

Розови цветя с Пепа ще берем

И венчета с нея ще си оплетем.

Ще останат още розови цветя.

Тях на мама с радост ще ги подаря.

 

Тя във ваза розова ще ги подреди.

И на нас с Пепа ще благодари.

Стаята и розова те ще украсят

и ще пускат чуден розов аромат.

 

Тъй ще свърши този чуден розов ден.

Розовият кон и той е уморен.

В леглото розово бързо ще заспя.

В него ще сънувам розови неща.

 

бел. на автора - Прасето Пепа- е британски детски анимационен телевизионен сериал, създаден от режисьора и продуцент Астли Бейкър Дейвис. За първи път се появи на екрана на 31 май 2004 г. Към 2022 г. са излезли 7 сезона от сериала. Излъчван е в 180 страни по света, включително и в България. Любим е на много деца, включително на моя внук. :)

© Ирен Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Шарен ден »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хора, благодаря, че прочетохте.
  • Успех!
  • Успех!
  • В розово и аз се оцветих,
    щом прочетох този стих!
    Розова наслада тук отпих,
    в розов свят се потопих!

    Много е сладко, Ирен! Успех!
  • Вики, благодаря. Темата е сладурска, а оранжавата песничка ми е любима. Тони, хич не ги мисли гласовете. Аз съм за олимпийския принцип.
  • Много е приятно и забавно стихчето.
    Вече съм си раздала гласовете, но ти желая успех!
  • Успех!
Предложения
: ??:??