„
Българийо мила, родът ти свещен
на твоя народ е с най-древния ген.
Сега в летаргичен, дълбок сън приспан
на чужди езици припява рефрен!
По кривите кози прогнози се вози,
след онзи септември със късните рози,
лишил ни страната от букви свещени,
с екип от писатели и филолози!
в далечното минало бе извисен...
пред чужди... – с поклон унизен.
Девети септември ти кръста изтри,
от знака Божествен на (ѣ) ят бе лишен!
След този погром ти попадна в капан,
елитът ти рòден профан-самозван,
реклами изписва с латински език,
а нашият роден – от тях обруган.
Българийо, днес те спохождат беди,
аз знам, че ще бъдеш ти както преди,
щом знакът Сатурнов със Слънцето пак
Съдбата след време в съвпад подреди!
На теб ти е нужен човек посветен,
та с (ѣ) с ят-ът отново да си подновен.
Доброто и злото да се примирят,
преди да настъпи фаталният ден!
23 часът, 5 април –
19 часът, 9 април 2023, Цветница
.
© Иванъ Митовъ Всички права запазени