19.10.2019 г., 13:04 ч.

Русалкова нежност 

  Поезия » Любовна
1590 8 9

Русалкова нежност бъди ми,
когато в придънни води
очите ми губят, незрими,
лъчите от нощни звезди.

 

Когато сърцето се свива
от зли страхове и тъми -
доплувай, небесно красива,
и моята скръб отнеми.

 

Докосвай ме с поглед от бисер.
Целувай ме с устни-корал.
Преди да извикам "Върни се!" -
в лика ти да бъда изтлял.

 

Бъди ми за изгрева пояс
и глътчица дъх призори.
Да знам, че си толкова моя,
щом зов като миг те твори.

 

Щом чудна владееш вълните
и плуваш от дъно до бряг -
напомняй се нощна, за дните
на твоя потънал добряк...

 

Ясен Ведрин
(Сбъдната Вселена)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??