30.03.2023 г., 12:05 ч.  

Съветският пропагандатор 

  Поезия
204 0 0

Един герой - руснак,

велик -  пропагандатор,

заседнал на коняк

днес плюе срещу Запада:

 

 - На запад от Москва 

виреят… странни птици.

Треперят под снега 

и взимат… наркотици!

 

Отдавна са… без ток!

Измряха тази зима!

Три дни им давам срок.

И няма да ги има!

 

Живеят в долен строй,

в гета и барикади.

С ченгета - влизат в бой

по кривите площади.

 

Там… хамстери ядат,

гъсеници, комари!

От просяци…. крадат

по подлези и гари.

 

За разлика от там,

при нас бардаци няма!

Тук Путин… е голям!

За него… двеста грама!

 

Но след едно кило,

аз с мъка ще призная,

че Путлер е… хуйло,

и вижда му се… края!

 

 

Юри

Йовев

Март

2023 г.

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??