13.12.2011 г., 21:42 ч.

С Бога напред 

  Поезия » Гражданска
824 0 3

                       С Бога напред!

 

Живее нашироко, както подобава,

                   на "честен червен бизнесмен"!

Живот охолен и напрегнат

                                            всеки Божи ден!

Във Черква влиза, запалва свещица...

Моли се да му помага Света Петка.

От врагове и съд да му опази

                                       Банковата сметка!

 

Друг пък влиза в ролята и се вживява

              като "скромен, честен политик".

Сред хората оглежда се страхливо и...

                                получава нервен тик.

Във Черква влиза и запалва свещ.

Унесен моли пред олтара Свети Крал,

да го пази зорко от Народа,

                 който на избори го бе избрал...

 

И двамата вървят, както се казва,

                                      с Господа напред!

Докато някой Божи ден ги стигне

                                               лош късмет!

Късно разбират, Лошият Късмет

                                            ги бе засякъл,

защото даже Бога милостив

                              от тях се бе отрекъл...

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??