28.01.2009 г., 22:49 ч.

С цигара в ръка 

  Поезия » Любовна
687 0 1

Седя сега сама с цигара в ръка...

Ти си далече - няма с кой да я споделя.

Но знам, че не си изгубена мечта

и в сърцата ни гори, по-силно, дори любовната искра.

Дръпвам силно тютюна тежък

изгаря ме отвътре споменът жежък.

Споменът за теб и как се влюбих безумно -

в света ми няма вече ред...

Споменът за теб и как не мисля разумно -

отказвам сама да продължа напред...

 

Вдишвам сега цигарения дим...

Напомня ми за нашите луди нощи

и как се будех сутрин до теб без грим.

Отпивам глътка черно кафе.

Скъпи спомени валят в моето сърце.

Копнея да видя отново твоето лице

и да ме гледаш с очите си - меко кадифе.

 

© Стефани Дончева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • на втората цигара с кафето се отказах...

    не дочетох, съжалявам!
Предложения
: ??:??