11.08.2017 г., 22:27 ч.

С деца на море (ама вкъщи) 

  Поезия » Хумористична
500 2 5

Домът ми е порядъчно разхвърлян.
И всичко е прецизно разпиляно -
зад лампата подава се конструктор,
а под кревата свирим на пиано.

 

На масата, удобно настанени,
вечерят банда плюшени мечета;
камиончета със пеещи сирени
кръстосват по невидими шосета.

 

Три чифта омалели панталонки
висят небрежно, сякаш са картини;
бурканчета ни служат за колонки -
зареждаме си нафта с вкус на диня.

 

Леглата – вечно  неоправени,
защото някой все се бори в тях –
чаршафите на топка, неизгладени,
а изпод тях – лудешки весел смях.

 

И къщата наопаки обърната.
Животът бързащ, смешен, разпилян.
Не искам стаи по конец излъскани,
а ден разхвърлян, с радост изживян.

© Весела Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ех, че хубав безпорядък!
  • Дай Боже, такъв хаос! Много хубаво стихотворение!
  • Прекрасно е, Весела! Да се радваме на живота и на децата! Поздравления за стойностния стих!
  • Любовта е тук, сред смеха и разхвърлените чарша фи. Ден след ден, в игрите и чрез словата редът ще се възстанови. Харесах!
  • Най - красивия безпорядък. Обожавам го. Весело и уютно. Браво!
Предложения
: ??:??