22.05.2014 г., 17:33 ч.

С дъх на душа 

  Поезия » Друга
967 0 3

Дъх…
Носен
в пасата
митичен връх
покорил горе,
далеч в небесата.
С покълнал любовен стрък
обгрижван с нежния полъх
на желанието… на душата.
Изпепелили мрачния спомен,
който посаждал сълзата,
защото тъй е устроен
този изворен дъх
да се раздава.
Дори в горест
без корист
крепи те.
Без тъга,
в нощта,
Светлина!
Ярка луна.
Въздишка с крила…
Свобода.
С дъх на душа!

© Георги Бъчваров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??