2.07.2010 г., 9:09 ч.

С дъх на липа 

  Поезия
2402 0 6

Липите сутрин не говорят

а галят с мирис, аромат,

певците горски листи ронят,

посрещат с песни своя град.

 

Лъчи прозират всред листата,

пробуждат сивия врабец,

жужат пчелици в дървесата,

събират златния прашец.

 

Пробужда се градът, извива

изящна с много чар снага,

разбулва, с много жар се влива

в потока дивен на деня.

 

Докосва всеки кът душевен

със нежен поетичен валс

и претворява в миг вълшебен

деня на всеки в чуден танц.

© Валентин Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??