16.08.2009 г., 15:08 ч.

С дъх на невъзможност улиците се пробуждат 

  Поезия » Философска
790 0 10

С дъх на невъзможност улиците се пробуждат
и се къпят прашно в утрешната сивота.
Мигът от безнадеждност засега напуска.
Ще чака той отново падането на нощта.

Пътниците бързат,  вдъхват аромата –
въздухът попива остър мирис на бензин.
Капките дъждовни впиват се в земята,
а вечерните кошмари чезнат като дим.

С дъх на невъзможност и витрините са мръсни.
Отражение на бродещ призрак крият там.
Ала утрото огрява по лицата тъжни.
Безнадеждност чака мрака да се върне сам.

© Преследваща северния вятър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??