1.11.2022 г., 8:04 ч.

С 'est la vie 

  Поезия
160 5 2

... мислителят във мен се противи – не знам защо отказва да приеме,
ведно със постулата „С 'est la vie”, и глупостта, че всичко е до време,
че всичко свършва в края на града – и по-нататък нищо друго няма,
и чезнем – пясък, шепица вода! – в което няма мистика, ни драма,
отказвам да повярвам, че смъртта е жалък край на всичко, не начало,

 

че нявга ще си ида от света – единство между мисъл, дух и тяло,
редя молитви в храма с глас горещ и всяка вечер паля си кандило,
топи се вече късата ми свещ – и надам се? – на Божията милост,
да ме забрави в меките треви, доде над мен из облаците дреме? –
преди с това ужасно „С 'est la vie” да литне отреденото ми време.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Няма да литне
  • и чезнем – пясък, шепица вода! – в което няма мистика, ни драма,
    отказвам да повярвам, че смъртта е жалък край на всичко, не начало,

    Ей така, простичко, а пълно с мъдрост и печал.

    Честит празник на будителите, Валери, ти си един от тях.
Предложения
: ??:??