19.11.2009 г., 0:37 ч.

С етикет на нетрайно съшитото щастие... 

  Поезия » Философска
611 0 13

 

В онзи ъгъл, където мечтите пътуват

върху детските кончета с пламъчни гриви.

Разпилели звездите във скута си -

избродирани думи - вълшебства от приказки...

 

В онзи ъгъл, където мечтите отсядат

да изпият по чашка и да  поговорят,

и да вдигнат смирено наздравица

за смутените истини в погледа...

 

В онзи ъгъл, където мечтите заспиват,

с портокалови устни захапали залеза.

Приглушените страсти превърнали в мигове

с етикет на нетрайно съшитото щастие...

 

В онзи ъгъл, зад ъгъла чака ключалката

по-добрата частица от мен да се върне.

Да открие  в сърцето ми ключа и знака,

че мечтите прощават, когато се сбъдват...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??