4.08.2013 г., 18:16 ч.

С годините 

  Поезия » Гражданска
355 0 2

С годините

Наивен бях, хора, до скоро,
и вярвах в лъжливи неща!
Живота си гледах от горе,
не търсех и аз Същността.

Не виждах от мене по-умен.
Аз пъп на живота си бях.
Във блянове дръзки се губех,
доволен от всичко живях!

Наивна бе моята младост,
и книжна бе моята чест...
Заблудите щом си отърсих,
видях, че съм сложен в кафез!

Очаквах Света да надмина,
да скъсам оградния плет,
бедите човешки да срина,
Светът ни да тръгне напред!

И ние да сме като братя!
Светът да живее в покой!
В затвора крадците да пратя,
да смеля най-лошите с бой!

Но мойто пиянство отмина,
със времето  аз изтрезнях...
На хората трябват години...
С годините  аз поумнях!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??