11.12.2011 г., 0:11 ч.

С крилете на демон 

  Поезия » Философска
540 0 3

Обичан мой свят, искам вечно да бъдеш,

да не свършва животът ми кратък!

Ако тук с любовта си, с красотата пребъдеш,

бих живял за мига без остатък!

 

Но не ще те загубя– отвори ми прозорец,

за да скоча през него, когато

свъси вежди небето да се затвори,

а под мене смали се земята!

 

Не умирай, мой свят! Ти си силен, аз – тленен...

(И след мене щастливо ще дишат!)

Превърни ме в стихия с крилете на демон –

в небесата ти с огън да пиша!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Наситен с емоция стих!
  • И на мен ми хареса!Поздравявам те!
  • Много силен стих! Поздрав Мариан!
Предложения
: ??:??