1.03.2007 г., 8:58 ч.

С мартеница ще закича всеки 

  Поезия » Друга
1696 0 9
По стара БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ...
със мартеница ще закича всеки,
когото срещна в ДНЕШНИЯ СИ ДЕН
и който МИСЪЛТА МИ днес докосне...
Сама усуквам... и МАГИЯ БЯЛА
със ЗАКЛИНАНИЕ във нея ВЛАГАМ,
конецът БЯЛ... ЗАСУКАН Е ДОКРАЙ.
За да сме БЕЛИ в помислите наши...
С ЧЕРВЕНИЯ КОНЕЦ да се пресуче
и МАРТЕНИЦАТА... да се получи и нека...
ЧЕРВЕНИТЕ ни страсти се смекчат
от помислите ПОБЕЛЕЛИ...
И нека ВСИЧКИ БЪДЕМ много,
много ЗДРАВИ, ЗА ДА ОСЪЩЕСТВИМЕ
побелелите си страсти,
преди косите наши ДОКРАЙ да посребреят
и нека обрАзите ни като ябълки да АЛЕНЕЯТ...

© Красимира Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??