Любовта е нужна, любовта ни трябва,
както са ни нужни
и солта, и хляба.
Тя живота вечен ражда на земята.
Без любов не можем,
любовта е свята!
Любовта е нежно и прекрасно чувство.
Да гори докрая,
сложно е изкуство.
Без любов животът ни е невъзможен.
С нас бъди, любов,
във този свят тревожен!
С огъня си вечен ти, любов, дари ни!
Да топи в сърцата
снежните лавини!
С теб ни е добре и пътят ни е лесен!
С нас бъди, любов,
дори и в късна есен!
© Славка Любенова Всички права запазени